Τέμπη: Επιμένει στο αφήγημα περί λειτουργίας «τοπικής τηλεδιοίκησης» ο Γεραπετρίτης – Καμμιά απάντηση για το πόρισμα

Πώς τον «άδειασε» ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ακόμα και στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και στο πόρισμα – κόλαφος των δικαστικών πραγματογνωμόνων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, εμφανώς στριμωγμένος, για να μην απαντήσει επικαλέστηκε το απόρρητο της δικογραφίας ενώ προσβάλλοντας τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές του, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επέμεινε στο ψέμα περί «τοπικής τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε απολύτως».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών, με ευθύνη της διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, βρέθηκε αντιμέτωπος στον ΣΚΑΪ με τον Νάσο Ηλιόπουλο

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στο πόρισμα – καταπέλτη κατά της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι οι δικαστικοί πραγματογνώμονες στο πόρισμα που κατέθεσαν στον εφέτη- ανακριτή που είναι επικεφαλής της δικαστικής διερεύνησης της τραγωδίας, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι «δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν υπήρχε φωτοσήμανση και δεν λειτουργούσε το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στη Λάρισα».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης φυγομάχησε αφού κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο της δικογραφίας για να μην απαντήσει. «Πρόκειται για ανοικτή δικογραφία, δεν έχω εικόνα ούτε του πορίσματος, ούτε των υπολοίπων στοιχείων που είναι απόρρητα. Εγώ σχόλια στον Τύπο που αναφέρονται σε απόρρητη δικογραφία δεν πρόκειται να κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε κρεσέντο προπαγάνδας, αναφέρθηκε στο πόρισμα της επιτροπής των πραγματογνωμόνων που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει επισήμως με ευθύνη της κυβέρνησης είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων με διαπρεπείς συγκοινωνιολόγους και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» ανέφερε και υποστήριξε ότι «ρητώς αναφέρει ότι η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργούσε απολύτως, δηλαδή, η δυνατότητα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά να χαραχθεί η διαδρομή».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος του απάντησε αμέσως ότι η αναφορά σε «τοπική αυτοδιοίκηση είναι νεολογισμός. Ή υπάρχει τηλεδιοίκηση ή δεν υπάρχει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί